ნაყინი ფორთოხალში

მომზადება: 4 ფორთოხალს მოვაჭრათ თავები. დანით ამოვიღოთ გული, ისე რომ კედლებზე დაახ. 0,5 სმ-ზე დავტოვოთ რბილობი. გულის ამოღების დროს წარმოქმნილი წვენი მოვაგროვოთ. მიღებული ,,კალათები" მოვათავსოთ საყინულეში. დანარჩენი 2 ფორთოხლის კანი გავხეხოთ, რომ მივიღოთ ცედრა. შემდეგ გავასუფთავოთ (მოვაჭრათ დარჩენილი ყვითელი კანი) და დავჭრათ პატარა ნაჭრებად. ფორთოხლის ყველა დარჩენილი რბილობიდან გამოვწუროთ წვენი. ცეცხლგამძლე ჭურჭელი მოვათავსოთ წყლის აბაზანაზე, ჩავუშვათ შიგ კვერცხის გულები, შაქარი და კარგად ავთქვიფოთ, დავამატოთ ფორთოხლის წვენი და ისევ ავთქვიფოთ. გადავიტანოთ ჭურჭელი ყინულზე და გავაგრძელოთ თქვეფა, მანამდე, ვიდრე მასა არ გაგრილდება. მიღებული კრემი ავურიოთ ცედრაში. გაციებული ნაღები გავთქვიფოთ და ავურიოთ კრემში. ,,კალათები"ამოვიღოთ საყინულედან და ჩავდოთ შიგ ფორთოხლის კრემი. ფორთოხლები გადავიტანოთ რაიმე სპეციალურ სადგამზე ან ისეთ ჭურჭელზე, საიდანაც ისინი არ გადაყირავდება, გვერდით დავუდოთ ფორთოხლის ,,სახურავები" და შევდგათ საყინულეში 4 საათით.
რჩევა: ჩვენ თვითონ რომ არ გავაკეთოთ ნაყინი კვერცხისა და ნაღებისაგან, შეგვიძლია პირდაპირ ვიყიდოთ პლომბირი, მასში გავურიოთ ფორთოხლის რბილობი და ცედრა, ამოვავსოთ ფორთოხლის გულები და ისე გავყინოთ. ნებისმიერ შემთხვევაში, დესერტი ძალიან გემრიელი გამოვა.
0 კომენტარი:
Post a Comment