ქოქოსის ორცხობილა კონგო

მომზადება: ჯამში ავურიოთ ქოქოსის ფანტელი და შაქარი, დავამატოთ კვერცხის ცილა (აუთქვეფავი) და ვაშლის პიურე. ავურიოთ კოვზით და დავდგათ წყლის აბაზანაზე. გავათბოთ 10 წუთის მანძილზე, თან გამუდმებით ვურიოთ. შაქარი დადნება და მასა გახდება ერთგვაროვანი და ელასტიური. მიღებული მასისგან სველი ხელებით ვაკეთებთ პატარა ბურთებს (დაახ. პომიდორ ჩერის ზომის). შემდეგ ნელნელა მივცეთ კონუსის ფორმა და დავალაგოთ პერგამენტიან თუნუქის ფურცელზე (უმჯობესია თუ პერგამენტს მანამდე კარაქს გადავუსმევთ). შევდგათ 220 გრადუსამდე გაცხელებულ ღუმელში და ვაცხოთ 10-15 წუთი, ვიდრე ორცხობილა არ მიიღებს სასიამოვნო ფერს (ოქროსფერს). თუკი ცხობის პროცესში ორცხობილის წვეროები ზედმეტად მოიბრაწება, მაშინ გადავაფაროთ ფოლგა და გავაგრძელოთ ცხობა ისე, რომ ღუმელის ტემპერატურა უცვლელი დავტოვოთ. მზა პირამიდებს შეგვიძლია მოვაყაროთ შაქრის პუდრა.
იდეალური ორცხობილა ,,კონგო" გულში უნდა იყოს ნაზი და რბილი, გარედან კი ხრაშუნა და დაბრაწული.
0 კომენტარი:
Post a Comment