გოგრის კრემ-სუპი

მასალა: 1ც. საშუალო ზომის გოგრა, დაახ. 2 კგ., 1 თავი ხახვი, 3 კბილი ნიორი, 1ც. პომიდორი ან 2 ს. კ. ტომატი, 1 ღერი ნიახური, ოხრახუში, მარილი, პილპილი, მწვანე წიწაკა გემოვნებით, ზეითუნის ზეთი.
მომზადება: დავჭრათ ნიახური, ხახვი, ნიორი, ცოტა წიწაკა (თესლებგაცლილი), ჩავყაროთ 3 ლიტრიან ქვაბში, ჩავასხათ ზეითუნის ზეთი და მოვთუშოთ. გოგრას გავაცალოთ კანი, დავჭრათ კუბებად და ჩავყაროთ ქვაბში სხვა ბოსტნეულთან ერთად. ჩავამატოთ ასევე კუბებად დაჭრილი, კანგაცლილი პომიდორი ან ტომატი. ჩავასხათ ქვაბში 2 ჭიქა მდუღარე წყალი (ჯობია ხორცის ან ბოსტნეულის ბულიონი, თუ გვაქვს) და ვხარშოთ 15-20 წუთი, ვიდრე გოგრა კარგად არ დარბილდება. შემდეგ ყველაფერი გადავიტანოთ ბლენდერში და კარგად ავთქვიფოთ. დავაბრუნოთ ყველაფერი ისევ ქვაბში, მოვაყაროთ მარილი, პილპილი და წამოვადუღოთ. სუფრასთან მივიტნოთ სუხართან ერთად.

0 კომენტარი:

Post a Comment

Copyright © 2014 რეცეპტების კრებული გურმანებისთვის !