ქათმის სუპი

მასალა: 3ც. ქათმის ბარკალი ან მკერდის ნაჭერი, 4ც. კარტოფილი, 4ს.კ. კარაქი, 1/4 ჭიქა ფქვილი, 1 პატარა ქილა დაკონსერვებული შამპინიონი, 1.5 ჭიქა რძე, 1 ქილა დაკონსერვებული სიმინდი, მარილი, პილპილი გემოვნებით.
მომზადება: მოვხარშოთ ქათმის ხორცი, ამოვიღოთ ბულიონიდან და გავაციოთ. დავდგათ ცეცხლზე დიდი ქვაბი და დავადნოთ შიგ კარაქი, ჩავყაროთ ფქვილი და სწრაფად მოვურიოთ. ნელნელა, ისე რომ არ შევწყვიტოთ მორევა ჩავასხათ მარლაში გატარებული ბულიონი, მოვურიოთ და წამოდუღოთ. მანამდე გავფცქვნათ კარტოფილი, დავჭრათ პატარა კუბებად და ვხარშოთ ბულიონთან ერთად 15 წუთი დაბალ ცეცხლზე. სანამ კარტოფილი იხარშება, დავჭრათ მოხარშული და გაგრილებული ხორცი პატარა ნაჭრებად. როცა კარტოფილი მოიხარშება, მოვუმატოთ ცეცხლს და ჩავასხათ შიგ რძე, ჩავყაროთ დაჭრილი ქათამი, სოკო და სიმინდი, მოვაყაროთ მარილი, პილპილი და ვადუღოთ კიდევ 5 წუთი.

0 კომენტარი:

Post a Comment

Copyright © 2014 რეცეპტების კრებული გურმანებისთვის !