სუპი ფრიკადელებით

ფრიკადელების მომზადება: ხორცის ფარში და ხახვი გავატაროთ ერთად ხორცსაკეპ მანქანაში. მიღებულ მასაში დავამატოთ წყალში დამბალი ბრინჯი, მარილი და პილპილი. ფარშით გავაკეთოთ ერთნაირი ზომის, მჭიდროდ დაპრესილი, პატარა ბურთულები. ჩავყაროთ რიგრიგობით მდუღარე წყალში და 10 წუთი ვხარშოთ. კვერცხის დამატება ფარშში არაა აუცილებელი, ის ბულიონს უფრო ბლანტს ხდის და ბურთულებიც უფრო მაგარი გამოდის. უმჯობესია რძეში დამბალი პურის ნაჭრის ჩამატება. ფრიკადელები უფრო ნაზი გამოვა.
სუპის მომზადება: ბულგარული წიწაკა და კარტოფილი დავჭრათ კუბებად, სტაფილო კი - ნახევარწრეებად. ხახვი დავჭრათ რაც შეიძლება წვრილად. როგორც კი ფრიკადელები ნახევრად მოიხარშება (5-10 წუთი), ჩავამატოთ კარტოფილი და ვხარშოთ 5-7 წუთი, შემდეგ ვერმიშელი 5 წუთით. ამასობაში მოვშუშოთ ხახვი, სტაფილო და ბულგარული წიწაკა და გადავიტანოთ სუპში. დავამატოთ მწვანილი,მარილი, დაბალ ცეცხლზე გავაჩეროთ კიდევ 5 წუთი და გამოვრთოთ.
0 კომენტარი:
Post a Comment