ქათმის სიგარები

მასალა: 500გრ. ქათმის ხორცის ფილე, 200გრ. გახეხილი ყველი, 50მლ. არაჟანი, მარილი, პილპილი. საწებლისათვის: 1 კბილი ნიორი, მარილი, 1/3 ჩ.კ. ზაფრანა, 200მლ. არაჟანი. გასაფორმებლად: სალათის ფოთლები.
მომზადება: ქათმის ფილე დავბეგვოთ და დავჭრათ თხელ ფენებად. მოვაყაროთ გახეხილი ყველი (ან სულგუნის ფირფიტები). გადავახვიოთ სიგარისებურად. გარედან წავუსვათ მარილითა და პილპილით შეზავებული არაჟანი. დავალაგოთ ცხიმწასმულ თუნუქის ფურცელზე და შევდგათ ღუმელში. როცა დაიბრაწება გამოვიღოთ და დავალაგოთ სალათის ფოთლებით გაფორმებულ თეფშზე. სუფრასთან მივითანოთ არაჟნის საწებელთან ერთად, რომელიც ასე მზადდება: არაჟანს შევათქვიფოთ დაჭყლეტილი ნიორი, ზაფრანა და მარილი.

0 კომენტარი:

Post a Comment

Copyright © 2014 რეცეპტების კრებული გურმანებისთვის !