ღორის ხორცი ნუშის სოუსით

მასალა: 600გრ. ღორის ხორცი, 1ჩ.ჭ. ხორცის ბულიონი, 1 თავი ხახვი, 1ც. სტაფილო, 200გრ. ნუში, 4 ნაჭერი პური (უხეში, ხმელი), 4კბილი ნიორი, 100მლ. მცენარეული ზეთი, 200მლ. თეთრი, მშრალი ღვინო, 1კონა ოხრახუში, 1ც. დაფნის ფოთოლი, 1 ტოტი როზმარინი (ქონდარში არ აგერიოთ), 1ც. ცხარე წიწაკა (ჩილი), მარილი გემოვნებით, სალათის ფოთლები გასაფორმებლად. ფოლგა ხორცის გასახვევად.
მომზადება: ხორცს წავუსვათ მარილი და შევწვათ ცოტა ზეთში, ვიდრე არ მოიბრაწება. შემდეგ ჩავდოთ ხორცი ფოლგაში, ჩავასხათ ცოტაოდენი ბულიონი, ჩავყაროთ მსხვილად დაჭრილი ხახვი, სტაფილო, წიწაკა ჩილი და როზმარინი. ფოლგას მჭიდროდ მოვუკრათ თავი და მოვათავსოთ ღუმელში.  სოუსისათვის პურის ნაჭრები, ნუში და ნიორი შევწვათ დარჩენილ ზეთში, გავაგრილოთ და დავაბლენდეროთ. დავამატოთ წვრილად დაჭრილი მწვანილი და ავსრისოთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე, თან დავუმატოთ ღვინო. თუკი სითხე არასაკმარისი აღმოჩნდება, შეგვიძლია ისევ დავამატოთ ხორცის ბულიონი. ვურიოთ და მივიყვანოთ დუღილამდე. სუფრასთან მიტანამდე უკვე მზა ღორის ხორცი დავჭრათ ნაჭრებად და მოვასხათ სოუსი. გავაფორმოთ სალათის ფოთლებით

0 კომენტარი:

Post a Comment

Copyright © 2014 რეცეპტების კრებული გურმანებისთვის !