ბადრიჯნის რულეტი ლორით და სეზამის მარცვლებით

მასალა: 3ც. საშუალო ზომის ბადრიჯანი, 150გრ. ქამა სოკო, 200გრ. ლორი, 250 მლ. არაჟანი, 3ს.კ. სეზამის მარცვლები, ოხრახუში, კამა, ფქვილი ამოსავლებად, მარილი, მცენარეული ზეთი.
მომზადება: ბადრიჯანი დავჭრათ სიგრძეზე, მოვაყაროთ მარილი და დავტოვოთ ასე ცოტა ხნით, შემდეგ გადავწუროთ. ბადრიჯნის ნაჭრები ამოვავლოთ ფქვილში, შემდეგ ზედმეტი ფქვილი მოვაშოროთ და შევწვათ ტაფაში ორივე მხრიდან. მზა ბადრიჯნები დავალაგოთ ქაღალდის ხელსახოცზე, ზედმეტი ზეთი რომ შეაშრეს. სეზამის მარცვლები 1-2 წუთით მოვხალოთ მშრალ ტაფაზე. სოკო გავრეცხოთ, წვრილად დავჭრათ და შევწვათ ზეთში, 10 წუთი, მარილი მოვაყაროთ და გავაციოთ. ლორი დავჭრათ კუბებად. მწვანილიც დავჭრათ. რამოდენიმე ღერი დავტოვოთ გასაფორმებლად. ჯამში ერთად ავურიოთ ლორი, მწვანილი, სოკო, სეზამის მარცვლები (ცოტა მოვიტოვოთ გასაფორმებლად), არაჟანი და კიდევ ერთხელ კარგად ავურიოთ. თითოეულ ბადრიჯანს დავადოთ 1 ს.კ. მომზადებული გულსართის მასა, რულეტივით გადავახვიოთ, ზემოდან მოვაყაროთ სეზამის მარცვლები და გავაფორმოთ მწვანილით

0 კომენტარი:

Post a Comment

Copyright © 2014 რეცეპტების კრებული გურმანებისთვის !