შემწვარი ნაყინი

მასალა: 500გრ. ნაყინი, 2 შეკვრა სიმინდის ბურბუშელა, 2-3 კვერცხი, ზეთი შესაწვავად (ფრიტიურისთვის).
მომზადება: სიმინდის ბურბუშელა დავაქუცმაცოთ წვრილ მარცვლებად, კვერცხი კარგად ავთქვიფოთ, ნაყინისაგან გავაკეთოთ პატარა ბურთულები, ამოვავლოთ სიმინდის ბურბუშელაში და ჩავდოთ საყინულეში 20-30 წუთით. გამოვიღოთ ბურთულები და ამოვავლოთ კვერცხში, ისევ სიმინდის ბურბუშელაში და კვლავ საყინულეში მოვათავსოთ 20 წუთით, ასე გავიმეოროთ 3-4ჯერ. მცენარეული ზეთი ცავასხათ ღრმა ჭურჭელში, მივიყვანოთ ადუღებამდე და ცეცხლს დავუწიოთ. თითოეული ბურთულა ჩავუშვათ მდუღარე ზეთში 3-4 წუთით ვიდრე არ გაუჩნდება ოქროსფერი ქერქი. სუფრასთან მიტანამდე შეგვიძლია გავაფორმოთ მურაბით და ყურძნის მარცვლებით.

0 კომენტარი:

Post a Comment

Copyright © 2014 რეცეპტების კრებული გურმანებისთვის !