რულეტები ბოსტნეულით

მასალა: 1,4კგ. ძროხის ხორცი, 200გრ. ბეკონი, 2ც. სტაფილო, 200გრ. მწვანე ლობიო, 4ს.კ. მდოგვი, 2ს.კ. ფქვილი, 4ს.კ. მცენარეული ზეთი, ხორცის ბულიონი 2 ჭიქა, 250გრ. არაჟანი. შავი წიწაკის მარცვლები, 1ც. დაფნის ფოთოლი.
მომზადება: სტაფილო დავჭრათ გრძელ ჩხირებად და მწვანე ლობიოსთან ერთად მოვთუთქოთ წყალში 2 წუთი. ხორცი დავჭრათ 16 განიერ, თხელ ნაჭრად, დავბეგვოთ და მოვაყაროთ მარილი, პილპილი. ხორცის თითოეულ ნაჭერს წავუსვათ მდოგვი და ზედ დავალგოთ ბეკონის, სტაფილოსა და მწვანე ლობიოს ნაჭრები. გადავახვიოთ ხორცი რულეტივით და დავამაგროთ ,,კბილის ჩხირებით". რულეტები შევწვათ ზეთში, ჩავასხათ ბულიონი და ვშუშოთ საბოლოოდ მომზადებამდე. ვიდრე ცეცხლიდან გადმოვდგავთ ჩავყაროთ შავი წიწაკის რამოდენიმე მარცვალი და 1ც. დაფნის ფოთოლი. სოუსისათვის ბულიონი გადავწუროთ მარლაში ან ბადიან საწურში. დავამატოთ ფქვილი, არაჟანი და ვადუღოთ 5-7 წუთი. რულეტები გავაცხელოთ ამ სოუსში. სუფრასთან შეგვიძლია მივიტანოთ მოხარშულ ბრინჯთან ერთად და გავაფორმოთ მწვანილით.

0 კომენტარი:

Post a Comment

Copyright © 2014 რეცეპტების კრებული გურმანებისთვის !