ქათამი ქოქოსის ფანტელში

მასალა: 700-800 გრ. ქათმის რბილი ხორცი (ფილე), 2ც. კვერცხი, 1 ჩაის ჭიქა ქოქოსის ფანტელი, 0,5 ჩაის ჭიქა ფქვილი, 3-4 კბილი დაჭყლეტილი ნიორი, ზეითუნის ზეთი მოსაპკურებლად, მარილი, პილპილი გემოვნებით. სოუსისათვის: 2 სუფრის კოვზი მდოგვი, 0,5 ჩაის ჭიქა ატმის ჯემი. 
მომზადება: ჯამში ჩავყაროთ ქოქოსის ფანტელი, ფქვილი, მარილი, პილპილი, ავურიოთ კარგად. ცალკე ჯამში ავთქვიფოთ კვერცხი  ჩანგლით და დავამატოთ ნიორი. ქათმის ნაჭრები ამოვავლოთ ჯერ კვერცხში, შემდეგ ქოქოსისა და ფქვილის ნაზავში და მოვათავსოთ პერგამენტიან  თუნუქის ფურცელზე, ზემოდან მოვაპკუროთ ზეითუნის ზეთი. შევდგათ წინასწარ 200 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში, 30-40 წუთით, ვიდრე არ შეიწვება. დროდადრო შეგვიძლია გადავატრიალოთ.  მოვამზადოთ სოუსი: ერთმანეთში ავურიოთ ატმის ჯემი და მდოგვი, კარგად ავთქვიფოთ ვიდრე ერთიან მასად არ გადაიქცევა და შევდგათ მაცივარში. როდესაც ქათმის ნაჭრები შეიწვება კარგად, მომზადებული სოუსი მოვასხათ თავზე და ცხელივე მივიტანოთ მაგიდასთან. (სოუსი ასევე შეგვიძლია ცალკე ჭურჭელში მოვათავსოთ). 

რჩევა: სურვილისამებრ, შეგვიძლია მოვამზადოთ ნებისმიერი სხვა სოუსი, რომელიც უხდება ხორცეულს, ან უბრალოდ მივირთვათ ტყემლის საწებელთან ერთად.
ფქვილისა და ქოქოსის ნაზავს შეგვიძლია დავამატოთ მშრალი აჯიკა, ან ნებისმიერი  სუნელი. ღუმელის ნაცვლად ქათმის ნაჭრები შეიძლება მოვამზადოთ ზეთმოსხმულ ტაფაზეც.

0 კომენტარი:

Post a Comment

Copyright © 2014 რეცეპტების კრებული გურმანებისთვის !