ქათმის რულეტი
მასალა:
240 გრ. მდნარი ყველი
3/4 ჩ.კ. ნივრის ფხვნილი ან ნედლი ნივრის 2 კბილი (დაქუცმაცებული)
1/3 ჩ.ჭ. ცხარე მწვანე წიწაკა, დაჭრილი
1/2 ჩ.ჭ. დაკონსერვებული სიმინდი
3/4 ჩ.კ. წიწაკა ჩილის ფხვნილი
4 ცალი ქათმის ფილე
2 ჩ.კ. კარაქი, დარბილებული
1/2 ჩ.ჭ. კეფირი
3 ს.კ. თაფლი
1 ჩ.ჭ. გახეხილი ყველი, საშუალო სიმლაშის
1,5 ჩ.ჭ. პომიდვრის სალსა
2/3 ჩ.ჭ. არაჟანი
საფანელი ამოსავლებად.
ძალიან უხდება ნებისმიერი სახეობის დანაყილი ჩიფსები საფანლის ნაცვლად.
მომზადება:
1. გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსზე. საშუალო ზომის ჯამში ერთად აურიეთ მდნარი ყველი, ნივრის ფხვნილი, წიწაკის ნაჭრები და სიმინდი.
2. ჩიფსები დანაყეთ ცალკე ჯამში, ან გამოიყენეთ საფანელი. შეიძლება ჩიფსების და საფანლის ერთად არევაც.
3. ქათმის ნაჭრები დაბეგვეთ ვიდრე ხორცი არ გახდება 0.5 სმ. სისქის (ხორცი პრიალა მხარით ქვემოთ უნდა იდოს). ხორცს გადაუსვით დარბილებული კარაქი დაბეგვილი მხრიდან.
4. მოათავსეთ წინასწარ მომზადებული მდნარი ყველის ნაზავი დაბეგვილ ხორცზე ცალ მხარეს და გადაახვიეთ ხორცი რულეტივით. რულეტები ამოავლეთ ჯერ კეფირში და შემდეგ საფანელში. თუ იხსნება შეგიძლიათ გამოიყენოთ კბილის ჩხირები დასამაგრებლად. მოათავსეთ რულეტები ცეცხლგამძლე შუშის ჭურჭელში და მოაპკურეთ თაფლი.
5. აცხვეთ დაახლობით 35-45 წუთი, ვიდრე ქათმის ხორცი გულში არ დაკარგავს ვარდისფერ ფერს. მზა რულეტებს მოაყარეთ გახეხილი ყველი და ისევ შეაბრუნეთ ღუმელში 4-5 წუთით, ვიდრე ყველი დადნება.
სუფრასთან მიიტანეთ დაჭრილი, პომიდვრის სალსასთან და არაჟანთან ერთად.
სურვილისამებრ რულეტს გულსართში შეგიძლიათ დაამატოთ ლორის ნაჭრები. მოუხდება შავი ქლიავის ჩირიც.
0 კომენტარი:
Post a Comment