ხორცის სუფლე
მასალა: 600გრ. ხბოს ხორცის ფილე, 200გრ. ხაჭო, 2ც. კვერცხი, 3ს.კ. დარბილებული კარაქი, 50გრ. მაგარი ყველი, 2 ნაჭერი თეთრი პური, 1/4 ჭიქა რძე, 1 კონა ოხრახუში, მარილი, პილპილი გემოვნებით.მომზადება: პური დავალბოთ რძეში. კვერცხის გულები გავაცალკევოთ ცილისგან. ხორცი ხაჭოსთან და პურთან ერთად გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში. ხორციან მასაში დავამატოთ კვერცხის გულები, 2 ს.კ. კარაქი, მოვაყაროთ მარილი და კარგად ავურიოთ. მიღებული მასა ფრთხილად შევურიოთ ათქვეფილ კვერცხის ცილას, ისე რომ კოვზით ვურიოთ ქვემოდან ზემოთ. გადავიტანოთ კარაქწასმულ ფორმებში და დავალაგოთ თუნუქის ფურცელზე. თითოეულ სუფლეს თავზე მოვაყაროთ გახეხილი ყველი. მოვათავსოთ გახურებულ ღუმელში და ვაცხოთ 10-15 წუთი. მზა სუფლე გავაგრილოთ, ამოვიღოთ ფორმებიდან და მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი მწვანილი.
რჩევა: ძალიან მნიშვნელოვანია რომ სუფლე ზედმეტად დიდხანს არ დავტოვოთ ღუმელში - მას ძალიან ნაზი და რბილი გული უნდა ჰქონდეს, ქერქი კი - მაგარი.
0 კომენტარი:
Post a Comment