ფარშირებული ჩილი
მასალა: 10 ცალი წიწაკა ჩილი, 500 გრ. მაგარი ყველი, 4 ცალი კვერცხი, 100გრ. ფქვილი (ამოსავლებად), 1 ჭიქა საფანელი, მცენარეული ზეთი შესაწვავად, მწიკვი მარილი.
მომზადება: წიწაკები გარეცხეთ, გააშრეთ და შეწვით ღუმელში ან გრილზე. გააგრილეთ და გააცალეთ კანი. ცალ მხარეს ჩაჭერით სიგრძეზე დანით. ყველი დაყავით 10 ტოლ ნაჭრად. შემდეგ თითოეულ წიწაკაში ჩადეთ ყველის ნაჭერი და ამოავლეთ ფქვილში. კვერცხის ცილები ავთქვიფოთ გათეთრებამდე მარილთან ერთად. ცალკე ავთქვიფოთ კვერცხის გულები და ამის შემდეგ შევურიოთ ცილას. ფქვილმოყრილი წიწაკები ამოვავლოთ კვერცხის მასაში და შემდეგ საფანელში. ტაფაში გავაცხელოთ ბლომად ზეთი და შიგ შევწვათ წიწაკები.
რჩევა: წიწაკებისათვის გარნირად შეგვიძლია გამოვიყენოთ მოხარშული ბრინჯი. ფქვილში შეგვიძლია ავურიოთ თქვენთვის სასურველი ნებისმიერი სანელებელი და ისე ამოვავლოთ შიგ წიწაკები. საფანელის ნაცვლად შეგვიძლია გამოვიყენოთ სეზამის მარცვლები ან ქოქოსის ფანტელი.
0 კომენტარი:
Post a Comment