სალათა ცისარტყელა

მასალა: 400გრ. თეთრი კომბოსტო, 250გრ. პომიდორი ჩერი, 200გრ. კონსერვირებული სოკო, 2ც. დიდი სტაფილო, 0,25 ჩ.კ. დაფქვილი ჯანჯაფილი, 0,25 ჭიქა ვაშლის ძმარი, 0,5 ჩ.კ. კურკუმა, 0,25 ჭიქა ვაშლის წვენი, 1ც. ყვითელი ბულგარული წიწაკა, 2ს.კ. მარილი, ქინძი, 1ს.კ. შაქარი,  0,25 ჩ.კ. სურნელოვანი პილპილი, 0,25 ჩ.კ. შავი პილპილი, 1თავი წითელი ხახვი.
მომზადება:  კომბოსტო, სტაფილო და ბულგარული წიწაკა დავჭრათ ჩხირებად, ხახვი კი ნახევარწრეებად. მოვათავსოთ საწურზე და მოვაყაროთ მარილი. დავტოვოთ ასე 1 საათი, შემდეგ გავწუროთ და გავაშროთ. გადავიტანოთ ჯამში, დავამატოთ მეოთხედებად დაჭრილი სოკო და პომიდვრები, ასევე წვრილად დაჭრილი ქინძი. ცალკე პატარა ჯამში ერთად ავურიოთ ძმარი, ვაშლის წვენი, შაქარი და სანელებლები. მიღებული მარინადი მოვასხათ ბოსტნეულს, ავურიოთ კარგად, შემდეგ ჯამს გადავაკრათ ცელოფანი და გავაჩეროთ მაცივარში 10-15 წუთი.

0 კომენტარი:

Post a Comment

Copyright © 2014 რეცეპტების კრებული გურმანებისთვის !