შოკოლადის დესერტი ზეფირით
მასალა: 1 შეკვრა სხვადასხვა ფერის ზეფირი, 100გრ. კარაქი, 350გრ. შოკოლადი.მომზადება: წყლის აბაზანაზე ერთად დავადნოთ შოკოლადი და კარაქი. მოვურიოთ კარგად, ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. გავაგრილოთ ოთახის ტემპერატურამდე (უფრო ცხელმა შოკოლადმა შეიძლება დაადნოს ზეფირი). ჩავყაროთ ზეფირი შოკოლადის მასაში, კარგად ავურიოთ ისე, რომ შოკოლადით მთლიანად დაიფაროს. მიღებული მასა გადავიტანოთ ფოლგაზე და მივცეთ ძეხვის ფორმა. ფოლგის ბოლოები გადავგრიხოთ მჭიდროდ ისე, რომ შიგნიდან არ გადმოიყაროს ზეფირი. მოვათავსოთ მაცივარში მინიმუმ 4 საათით, უმჯობესია მთელი ღამით. გამოვიღოთ მაცივრიდან უშუალოდ სუფრასთან მიტანამდე და დავჭრათ სასურველი სისქის ნაჭრებად.
0 კომენტარი:
Post a Comment