სოკოთი და ხორცით ფარშირებული ჭარხალი

მომზადება: ჭარხალი ვხარშოთ მინიმუმ 40 წუთი. მოხარშულ ჭარხალს მაშინვე გადავავლოთ ცივი წყალი. გავაგრილოთ, გავფცქვნათ. წავაჭრათ წვერო და ფოთლის ღეროების მხარე. ძალიან ფრთხილად, მრგვალ პირიანი დანით ამოვჭრათ გულში კონუსი და შემდეგ კოვზით ამოვიღოთ გული, ისე რომ კედლები არ დავაზიანოთ. ხორცი მოვხარშოთ კარგად. დავჭრათ პატარა ნაჭრებად და შევწვათ დაჭრილ ხახვთან და სოკოსთან ერთად. ბოლოს დავამატოთ ნახევარი ჭიქა ღვინო და ბულიონი. მოვაყაროთ მარილი და პილპილი. ჭარხლები ამოვავსოთ ფარშით. გარედან საკონდიტრო ფუნჯით წავუსვათ არაჟანი. შემდეგ კოვზით მოვაყაროთ ყველა მხრიდან საფანელი. ზემოდან დავაყაროთ გახეხილი ყველი. გადავიტანოთ ტაფაში ან თუნუქის ფურცელზე და მოვათავსოთ 200 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში 15 წუთით, ვიდრე ყველი მოიბრაწება. სუფრასთან შეგვიძლია მივიტანოთ არაჟანთან, მჟავე კიტრთან და გამომცხვარ კარტოფილთან ერთად.

0 კომენტარი:
Post a Comment