მარწყვის ტირამისუ

მასალა: 250გრ. მარწყვი, 200გრ. ორცხობილა ,,სავოიარდი" (,,ქალის თითები"), 100გრ. შაქარი, 100მლ. ცხელი წყალი, 50მლ. კონიაკი. კრემისათვის: 2 კვერცხი, 250გრ. მასკარპონე, 10გრ. ჟელატინი, 1/2 ლიმნის ცედრა, 50 გრ. შაქარი, მწიკვი მარილი.
მომზადება: მარწყვი დავაბლენდეროთ ისე, რომ გახდეს პიურეს კონსისტენციის. გადავიტანოთ ღრმა ჭურჭელში, დავამატოთ 100მლ. ცხელი წყალი და 100გრ. შაქარი. გავაცხელოთ შაქრის დადნობამდე, ჩავასხათ კონიაკი, წამოვდუღოთ და გავაგრილოთ. ჟელატინი დავალბოთ 10მლ. ცივ წყალში40-45 წუთი. გაფუებული ჟელატინი დავდგათ ცეცხლზე, ვიდრე ჯელატინი არ დადნება მთლიანად და შემდეგ გავაგრილოთ. კვერცხის გულები ავთქვიფოთ შაქართან და გახეხილ ლიმნის ცედრასთან ერთად. პორციებად დავამატოთ ათქვეფილი კვერცხის მასაში მასკარპონე. კვერცხის ცილები ავთქვიფოთ მარილთან ერთად ბეზესავით. ფრთხილად შევურიოთ დამდნარ ჟელატინს და ყველიან მასას. ორცხობილები დავალბოთ მარწყვიან სიროფში. სწორკუთხა ფორმაში ჩავფინოთ საკვები პროდუქტებისათვის განკუთვნილი ცელოფანი. პირველ ფენად დავასხათ კრემის ნახევარი, შემდეგ მჭიდროდ ჩავაწყოთ ორცხობილები, შემდეგ ისევ კრემი, ორცხობილები და კრემი. ფორმას ისევ გადავაკრათ ცელოფანი და მთელი ღამით დავტოვოთ მაცივარში. მზა ტირამისუ დავჭრათ, დავალაგოთ თეფშებზე და გავაფორმოთ სურვილისამებრ (მარწყვი, პიტნის ფოთლები, გახეხილი შოკოლადი და ა.შ.).

0 კომენტარი:

Post a Comment

Copyright © 2014 რეცეპტების კრებული გურმანებისთვის !