ლეღვი ხაჭოთი და თაფლით

მასალა: 4 ც. ახალი ლეღვი, 4 ს.კ. სქელი, ახალი ხაჭო (მჟავე გემო არ უნდა ჰქონდეს), რამოდენიმე ღერი როზმარინი (ქონდარში არ აგერიოთ) და 1 ს.კ. თაფლი.
მომზადება: როზმარინი დავაქუცმაცოთ და ავურიოთ თაფლში კარგად რომ გემო გაუჯდეს. დავამატოთ ხაჭო. ლეღვი გავრეცხოთ გავაშროთ, ყუნწის ადგილას გავუკეთოთ ჯვარედინი ჭრილი და ოდნავ გადავწიოთ ყვავილივით. შიგ ჩავტენოთ ხაჭოიანი მასა, ჩავალაგოთ რაიმე ფორმაში და შევდგათ ღუმელში გრილის ქვეშ. გამოვაცხოთ 6-7 წუთის მანძილზე.
ხაჭოს ნაცვლად უმარილო ყველის გამოყენებაც შეიძლება. გასაფორმებლად შეგვიძლია დავიტოვოთ როზმარინის რამოდენიმე ღერი და ზემოდან დავარჭოთ.

0 კომენტარი:

Post a Comment

Copyright © 2014 რეცეპტების კრებული გურმანებისთვის !