ლაფშა მწვანილის სოუსით და გამომცხვარი პომიდვრით
მასალა: 600 გრ. პომიდორი, 1 ს.კ. ზეითუნის ზეთი, სანელებლები (რეჰანი, ნიორი, შავი წიწაკა) გემოვნებით. ლაფშისათვის: 3 ც. კვერცხი, 450 გრ, უმაღლესი ხარისხის ფქვილი, 1 ს.კ. მარილი, 2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი, 1 ს.კ. კარაქი, შავი დაფქვილი წიწაკა გემოვნებით. სოუსისათვის: 30გრ. პიტნა, 15 გრ. კამა, 15 გრ. ქინძი, 3 კბილი ნიორი, 50 გრ. თხის ყველი, 1/2 ჩ.კ.შაქარი, 100 მლ. ზეითუნის ზეთი.მომზადება: პომიდვრები დავჭრათ მრგვალ ნაჭრებად, გავაშროთ და მოვაყაროთ სანელებლები. ფოლგას წავუსვათ ზეითუნის ზეთი, დავაფინოთ თუნუქის ფურცელზე და ზედ დავალაგოთ პომიდვრები. მოვათავსოთ ცხელ ღუმელში 1,5 - 2 საათით. ცომის მოსამზადებლად, დიდ ჯამში გავცრათ ფქვილი, შუაში ამოვაღრმავოთ და შიგ ჩავასხათ მარილთან და ზეითუნის ზეთთან ერთად გათქვეფილი კვერცხი. მოვზილოთ ცომი, დავამრგვალოთ, ზემოდან დავახუროთ ჯამი და ასე დავტოვოთ 15 წუთით. ამის შემდეგ გავაბრტყელოთ ცომი 3 ძალიან თხელ ფენად და დავჭრათ 1 სმ. სისქის გრძელ ზოლებად. ქვაბში ავადუღოთ 3 ლიტრი წყალი, ჩავყაროთ ცოტა მარილი და 1ს.კ. ზეითუნის ზეთი. დაჭრილი ლაფშა ჩავყაროთ მდუღარე წყალში და ადუღების შემდეგ კიდევ ვხარშოთ 2-3 წუთი, პერიოდულად ვურიოთ. მზა ლაფშა გადავწუროთ, მასში ავურიოთ კარაქი და მოვაყაროთ შავი წიწაკა. სოუსის მოსამზადებლად, გავრეცხოთ პიტნა, კამა და ქინძი, გავაშროთ და მსხვილად დავჭრათ. ბლენდერში მოვათავსოთ თხის ყველი, ნიორი, მწვანილი და შაქარი, ჩავასხათ ზეითუნის ზეთი და ავთქვიფოთ კარგად. მოხარშულ ლაფშას დავასხათ ეს სოუსი და გავაფორმოთ გამომცხვარი პომიდვრებით.
0 კომენტარი:
Post a Comment