ყველის რულეტი წითელი თევზით
მასალა: 300-500გრ. მაგარი ყველი, 1 კონა კამა, 1 კონა ოხრახუში, 300გრ. დამარილებული ორაგული ან კალმახი, სალათის ფოთლები გასაფორმებლად.მომზადება: ყველი გავხეხოთ მსხვილ სახეხზე, მწვანილი გავრეცხოთ, გავაშროთ და წვრილად დავჭრათ. გახეხილი ყველი ავურიოთ ნახევარ მწვანილთან ერთად. მიღებული მასა გადავიტანოთ მყარ პოლიეთილენის პაკეტში. ქვაბში ჩავასხათ წყალი, შემოვდგათ გაზქურაზე და როდესაც წყალი დაიწყებს დუღილს შიგ ჩავუშვათ ყველიანი პაკეტი 2-3 წუთით (ან მეტი), ვიდრე ყველი დარბილდება, თან პაკეტს ხელი არ გავუშვათ. თევზს გავაცალოთ ფხები და ტყავი. ფილე დავჭრათ თხელ, გრძელ ნაჭრებად. დარბილებული ყველის მასა პაკეტითვე გადავიტანოთ მაგიდაზე და გავაბრტყელოთ, შემდეგ გავჭრათ პაკეტი და ზედა ფენა მოვაცალოთ, ისე რომ პაკეტის ქვედა ფენა დარჩეს ხელუხლებელი.ყველზე მონაცვლეობით დავალაგოთ თევზის ნაჭრები და დაჭრილი მწვანილი (1 რიგი თევზი, 1 რიგი მწვანილი) და პაკეტის ქვედა ფენის დახმარებით გადავახვიოთ რულეტივით. დავაფაროთ საკვები პროდუქტების შესანახი ცელოფანი, ზემოდან დავადოთ რაიმე სიმძიმე და შევდოთ მაცივარში დაახ. 1 საათით. მაგიდაზე მიტანის წინ დავჭრათ მრგვალ ნაჭრებად და დავალაგოთ სალათის ფოთლებით გაფორმებულ თეფშზე.
0 კომენტარი:
Post a Comment