ქათმის სუფლე
მასალა: 400გრ. ქათმის ხორცი, 150მლ. 25%-იანი ნაღები, 1 კვერცხი, 2 კბილი ნიორი, 1/2 ქილა ზეთისხილი, მარილი.მომზადება: ქათმის ხორცი ავურიოთ ნიორთან, 75მლ. ნაღებთან, მარილთან, ნახევარ ზეთისხილთან ერთად და დავაბლენდეროთ. ვთქვიფოთ დიდხანს, ვიდრე ხორცი ძალიან რბილი და ჰაეროვანი არ გახდება. დავამატოთ დარჩენილი ნაღები, მსუბუქად ათქვეფილი კვერცხი და ისევ დავაბლენდეროთ. მიღებული მასის ნახევარი თანაბრად გავანაწილოთ შესაფერის საცხობ ფორმაში და წრიულად ჩავარჭოთ შიგ ზეთისხილები. ზემოდან დავამატოთ დარჩენილი ხორციანი მასა და ზეთის ხილებიც ისევ ჩავარჭოთ, ოღონდ ამჯერად ისე, რომ ბოლომდე ჩავმალოთ ხორციან მასაში. საცხობი ფორმა მოვათავსოთ ორთქლის აბაზანაზე შემომდგარ ქვაბში 40 წუთით.
რჩევა: სურვილისამებრ შეგვიძლია გამოვიყენოთ როგორც შავი, ასევე მწვანე ზეთისხილი
0 კომენტარი:
Post a Comment