ყველის კალათები სალათით

მასალა: ყველი 150გრ. 150-200გრ. კარაქი.
წინასწარ მომზადებული ნებისმიერი სალათა თქვენი სურვილით.
მომზადება: ყველი გავხეხოთ, პატარა ტაფაზე დავადნოთ კარაქი. მაზე თხელ ფენად დავყაროთ გახეხილი ყველი , დავაცადოთ ვიდრე დადნება და შეიწვება, დაახ. 1-2 წუთი. ტაფა გადმოვგათ ცეცხლიდან, ბლინი რომ გაგრილდეს. შემდეგ ძალიან ფრთხილად, ისე რომ არ გაგვეხეს, ბლინი გადავაბრუნოთდა ტაფა ისევ შემოვდგათ ცეცხლზე და ბლინის მეორე მხარეც შევწვათ. ამის შემდეგ, ვიდრე ბლინი ჯერ ისევ ცხელი და ელასტიურია, გადავფინოთ ის ამობრუნებულ ჭიქაზე (ჭიქა უნდა იდოს ძირით ზემოთ) ან ისეთ ჭურჭელზე, რომლის ფორმაც გვინდა რომ მიიღოს ბლინმა. ხელით შევასწოროთ (ოღონდ ჭიქას არ მივაკრათ, თორემ აცლის დროს შეიძლება გატყდეს), გავუკეთოთ ლამაზი ნაკეცები კალათივით. დავაცადოთ გაციება და ისე ავიღოთ ჭურჭლიდან. გაგრილებულ კალათაში მოვათავსოთ ნებისმიერი სალათა.

0 კომენტარი:

Post a Comment

Copyright © 2014 რეცეპტების კრებული გურმანებისთვის !