ბრინჯის სალათა ლორით
მასალა: გრძელი ბრინჯი 1ჩ.ჭ. (ყავისფერი ან ნებისმიერი სხვა ფერის), ლორი 200 გრ., 1 პატარა კოლოფი დაკონსერვებული ბარდა, 2 პატარა ზომის მჟავე კიტრი, 2-3 ღერი მწვანე ხახვი, მარილი, პილპილი გემოვნებით. ზეითუნის (ან მზესუმზირის) ზეთი 2 სუფრის კოვზი, სალათის ფოთლები გასაფორმებლად.მომზადება: ბრინჯი მოვხარშოთ ისე რომ არ ჩაიშალოს, გადავავლოთ ცივი წყალი და დავტოვოთ საწურზე რომ კარგად ჩამოიწუროს.მჟავე კიტრი, მწვანე ხახვი დავჭრათ წვრილად, ლორი (უმჯობესია შევიძინოთ თხელ ფენებად დაჭრილი) დავჭრათ კუბებად, 2 ფენა დავტოვოთ დაუჭრელი, გასაფორმებლად. ყველა ინგრედიენტი ავურიოთ ერთმანეთში, მოვაყაროთ მარილი, პილპილი, მოვასხათ ზეთი. მზა სალათა გადავიტანოთ სალათის ფოთლებით გაფორმებულ ჭურჭელზე. დარჩენილი ლორის თითოეული ფენა გავჭრათ 2 ან 3 ნაწილად და ვარდივით გადავახვიოთ როგორც სურათზეა ნაჩვენები. ამ "ვარდებით" გავაფორმოთ სალათი.
რჩევა: სურვილის შემთხვევაში ზეთი შეგვიძლია შევცვალოთ მაიონეზით. ასევე შეგვიძლია სალათს დავამატოთ წითელი ბულგარული წიწაკა.
0 კომენტარი:
Post a Comment