საშობაო ორცხობილა


მასალა:

3,5 ჩაის ჭიქა ფქვილი
1 ჩაის კოვზი გამაფხვიერებელი
1/2 ჩაის კოვზი მარილი
1 ჩაის ჭიქა მარგარინი, დარბილებული
1,5 ჩაის ჭიქა შაქარი
2 კვერცხი
2 ჩაის კოვზი ვანილის ექსტრაქტი

მომზადება:

1,  გაცერით ერთად ფქვილი, გამაფხვიერებელი და მარილი. დიდი ჯამში ათქვიფეთ მარგარინი და შაქარი, ვიდრე არ მიიღებთ ფაფუკ მასას. დაამატეთ კვერცხი, სათითაოდ და ვანილის ექსტრაქტი. აურიეთ ყველაფერი კარგად და თანდათანობით დაამატეთ ფქვილიანი მასა. მოზილეთ ცომი, გადააკარით კულინარიული ცელოფანი და დადეთ გრილ ადგილას 2 საათით.
2.  გააცხელეთ ღუმელი 200 გრადუსამდე. თუნუქის ფურცელს გადაუსვით ცხიმი. სუფთა, ფქვილმყრილ ზედაპირზე გააბრტყელეთ ცომი დადაჭერით სასურველ ფორმებად.
3. აცხვეთ 6-8 წუთის განმავლობაში ან ვიდრე კუთხეები არ გაუყავისფრდება. გამომცხვარი ორცხობილები გამოიღეთ და გააგრილეთ.

ორცხობილები შეგიძლიათ გააფორმოთ სხვადასხვა ფერის შაქრის მინანქრით და საკონდიტრო მძივებით.

0 კომენტარი:

Post a Comment

Copyright © 2014 რეცეპტების კრებული გურმანებისთვის !