ხორცი ნუშით
მასალა: 500გრ. ძროხის, ღორის ან ცხვრის ხორცის რბილობი, 100გრ. ნუში, 1ც. მოხარშული კვერცხის გული, 2 ჭ. რძე, 2ს.კ. მცენარეული ზეთი, შავი პილპილი, მარილი გემოვნებით.მომზადება: ხორცი ჩავჭრათ შუაში (სისქეზე) და გადავშალოთ ისე, რომ დაემსგავსოს წიგნს (ანუ სქელი ნაჭერი ჩავჭრათ გვერდიდან ისე რომ ბოლომდე არ გაიჭრას და გადავშალოთ), მოვაყაროთ პილპილი და დავამარილოთ. ნუში მოვხალოთ მშრალ ტაფაზე, შემდეგ დავაყაროთ ზედ კვერცხის გული და ავსრისოთ ერთად. თანდათან დავამატოთ იმდენი რძე რომ მივიღოთ პასტის მაგვარი მასა. მიღებული მასა თანაბრად მოვათავსოთ ხორცზე (გადაშლილ ხორცზე), შემდეგ გადავახვიოთ რულეტივით და შევკრათ კულინარიული ძაფით. კვლავ მოვაყაროთ მარილი და პილპილი. შევწვათ ზეთში ან გრილზე ვიდრე არ მიიღებს სასიამოვნო ოქროსფერს (უნდა დაიბრაწოს). ამის შემდეგ ხორცი მოვათავსოთ ღრმა ფორმაში, ჩავასხათ შიგ ცხელი რძე, შევდგათ ღუმელში და გავაჩეროთ ვიდრე ხორცი არ მომზადდება. მზა ხორცს მოვაცალოთ ძაფი და დავჭრათ სასურველი ზომის ნაჭრებად, დავალაგოთ თეფშზე, მოვასხათ თავისივე სოუსი და სუფრასთან მივიტანოთ მოხარშულ ბრინჯთან ერთად.
0 კომენტარი:
Post a Comment