შემწვარი ბრინჯი ბოსტნეულით

მასალა: 3ც. მოზრდილი სტაფილო, 1ც. ყაბაყი, 1 პატარა ქილა დაკონსერვებული სიმინდი, 1 პატარა ქილა დაკონსერვებული ბარდა, 2 ც. წითელი ბულგარული წიწაკა, 2 თავი საშუალო ზომის ხახვი, 2-3 ს.კ. ნებისმიერი კეტჩუპი (თქვენი გემოვნებით), 2 კბილი ნიორი, 2 ჭიქა გრძელი ბრინჯი, მცენარეული ზეთი შესაწვავად, მარილი, პილპილი.
გასაფორმებლად - ბროკოლი.
მომზადება: ხახვი დავჭრათ წვრილად, სტაფილო, ყაბაყი და წიწაკა კი - კუბებად. ხახვი შევწვათ მცენარეულ ზეთში, დავამატოთ ყველა ბოსტნეული და მოვშუშოთ 10 წუთი. დავამატოთ კეტჩუპი, ცოტა წყალი, წვრილად დაჭრილი ნიორი, მოვაყაროთ მარილი და პილპილი. გავაჩეროთ ცეცხლზე კიდევ 5-7 წუთი. კარგად გარეცხილი ბრინჯი შევწვათ ზეთში, ღრმა ტაფაში. შემდეგ დავასხათ ადუღებული მარილიანი წყალი და ვხარშოთ დაბალ ცეცხლზე. მოხარშული ბრინჯი ავურიოთ ბოსტნეულში. გასაფორმებლად ავიღოთ მოზრდილი ჭიქა ან სხვა ჭურჭელი თქვენი სურვილის მიხედვით, ჩავტენოთ შიგ მზა ბრინჯიანი მასა, დავტკეპნოთ კარგად, დავადოთ ზემოდან თეფში და გადმოვაბრუნოთ. ჭიქა ფრთხილად ავიღოთ, ისე რომ ბრინჯი არ ჩამოიშალოს. გვერდით დავუდოთ მოთუთქული ბროკოლის ღერო, სტაფილოს ნაჭერი და მწვანილი.

0 კომენტარი:

Post a Comment

Copyright © 2014 რეცეპტების კრებული გურმანებისთვის !