ბადრიჯნის რულეტები ბეკონთან ერთად

მასალა: 6-7 ც. დიდი ზომის ბადრიჯანი, 200გრ. ხაჭო, 2-3 კბილი ნიორი, 1 კონა კამა, მარილი, პილპილი, 1ც. კვერცხი, 150 გრ. ბეკონი (თხელ ფენებად დაჭრილი), 2-3 ც. პომიდორი, მცენარეული ზეთი მოსაპკურებლად.
მომზადება: ბადრიჯანი სიგრძეზე დავჭრათ თანაბარი ზომის ფენებად. ჩავალაგოთ ჯამში, მოვაყაროთ მარილი, ზემოდან რაიმე სიმძიმე დავადოთ და დავტოვოთ 30 წთ. შემდეგ გადავასხათ ზედმეტი სითხე, ბადრიჯნის ფენები დავალაგოთ თუნუქის ფურცელზე, მოვაპკუროთ ზეთი და შევდგათ 200გრადუსზე გახურებულ ღუმელში დაახ. 15 წუთით, ცოტა რომ დარბილდეს. მწვანილი დავჭრათ წვრილად, ნიორი დავჭყლიტოთ. ერთმანეთში ავურიოთ ხაჭო, კვერცხი, ნიორი და მწვანილი, მოვაყაროთ მარილი და პილპილი. მიღებული მასა წავუსვათ ბადრიჯნებს და საკმაოდ მჭიდროდ დავახვიოთ რულეტებად. თითოეულ რულეტს შემოვახვიოთ ბეკონის 1 ნაჭერი და ჩავაწყოთ ვერტიკალურად გამოსაცხობ ღრმა ჭურჭელში, ისე რომ რულეტები მჭიდროდ ჩალაგდეს და მთლიანად შეივსოს ჭურჭელი. კანგაცლილი პომიდორი წვრილად დავჭრათ და ზემოდან მოვასხათ ბადრიჯნებს. მოვათავსოთ ღუმელში 15 წუთით 200 გრადუსზე.

0 კომენტარი:

Post a Comment

Copyright © 2014 რეცეპტების კრებული გურმანებისთვის !